Huidige situatie in de praktijk 2023

In Nederland hebben we momenteel te maken met personeelstekorten op allerlei terreinen. Onder andere ook in de zorg. Dit speelt ook in onze huisartspraktijk.

In sommige huisartspraktijken in Nederland moeten mensen al 14 dagen wachten totdat ze op het spreekuur kunnen komen.  Dat speelt bij ons gelukkig niet. 90% van de mensen die echt gezien moeten worden kunnen dezelfde dag terecht op een van de spreekuren.  Wij kunnen dit zo regelen omdat  bijna elke ochtend ook een huisarts (dokter Bijl) aan de telefoon zit om patiënten te woord te staan. Het gevolg is wel dat dokter Bijl veel minder spreekuur kan doen dan voorheen. Gelukkig hebben wij in de praktijk wel voldoende andere medewerkers over die spreekuur kunnen doen zodat de kwaliteit van zorg gewaarborgd blijft.

In de praktijk kunt u op het spreekuur komen bij een huisarts – een arts in opleiding tot huisarts – een hbo-dokter of een verpleegkundig specialist die hier in de praktijk is opgeleid. Zij werken zelfstandig maar bij twijfel zullen ze altijd met een collega overleggen voor de zekerheid. Dat kan betekenen dat u soms even zult moeten wachten. Wij zijn van mening dat dit toch beter is dan geholpen worden door iemand die twijfelt en zonder overleg maar aanrommelt……

Een andere consequentie is dat de balie niet continu bezet is. Moet u iets komen afhalen dan bent u welkom tussen 08.00 en 10.00 en tussen 10.30 en 12.00 uur, daarnaast van maandag tot en met donderdag ook van 14.00 tot 15.00 uur.

Veel formulieren kunnen ook via de mail naar u toegestuurd worden: met name verwijsbrieven, laboratorium formulieren en andere aanvragen voor onderzoek. Deze formulieren hoeven niet uitgeprint te worden. Als u ze kunt laten zien op uw mobiele telefoon is dat voldoende, samen met uw ID.

We hebben dan wel een email-adres en een mobiel nummer van u nodig. Hebben wij deze gegevens niet dan moet het afgehaald worden.

Previous Post
 • Tekstgrootte

 • Huisartspraktijk Bijl

  Gezondheidscentrum Dante

  Dantestraat 464
  3076KV Rotterdam Lombardijen

  Telefoon: 010-4191518 (bij spoed: toets 1)
  Fax: 010-2917052

  info@huisartspraktijkbijl.nl

  (alleen administratieve vragen)

 • Beheer