nieuwsbericht juni 2023

Hooikoorts

Op dit moment hebben mensen met hooikoorts weer klachten: tranende en/of jeukende ogen, jeukende en/of verstopte neus, niezen, kriebel in de mond, vermoeidheid en/of kortademig door de verstopte neus.

Wat kun je er zelf aan doen om klachten te verminderen:

·         Ramen dicht, vooral bij harde wind, zodat de pollen niet in huis komen.

·         Draag buiten een zonnebril bij oogklachten, zodat er minder pollen bij de ogen komen.

·         Daarnaast zijn er 3 medicijnen tegen hooikoorts:

1.       Een tabletje wat alle klachten vermindert

2.       Een neusspray voor neus en oogklachten

3.       Een oogdruppel voor oogklachten

De ene persoon heeft alleen een tablet nodig, de andere alle medicijnen. Daarnaast is de ernst van de klachten ook nog afhankelijk van het weer: hoe warmer en droger hoe meer last, hoe meer regen hoe minder last. Ook de allergische gevoeligheid van iemand wisselt per jaar.

Praktijkafspraken

Ben je 16 jaar of ouder, bel dan zelf voor een afspraak. De assistente zal altijd één en ander willen vragen en degene die hierop het beste kan antwoorden ben je zelf.

Ben je woonachtig buiten de postcode 3076 – 3077- 3078- 3079 dan moet je echt op zoek naar een andere huisarts. Visites worden niet buiten deze postcodes gedaan, ook niet door de huisartsen die waarnemen als de praktijk gesloten is. We hebben namelijk de plicht om op tijd vanuit een woonadres bij een volgend spoedgeval te komen

Agressie

Enkele weken geleden werd er een huisarts in Den Haag neergestoken, kort erna werd er een huisarts tegen de grond gewerkt. Ook in Rotterdam neemt de agressie tegen zorgmedewerkers toe.  Vanaf volgende week zal er cameratoezicht in het pand te starten.

Verbale agressie (schelden) heeft veel impact op het personeel. Iedereen is altijd de hele dag van slag, soms nog langer. Vanaf nu, na overleg met de wijkagenten,  is besloten dat wij bij elke vorm van verbale agressie een melding zullen doen bij de politie.                                          Is er sprake van fysieke agressie (duwen/trekken/ongewenst aanraken) dan zal altijd aangifte volgen.

Afhankelijk van de ernst van de verbale/fysieke agressie zal er een toegangsverbod gegeven worden,  met uitzondering bij levensgevaar, en eventueel het verzoek een andere huisarts te zoeken.

Agressie helpt niemand verder. Hoeveel stress iemand ook heeft, dat is ons inziens geen reden om iemand te duwen of stijf te vloeken. Wij zitten hier niet om iemand te pesten, integendeel.               
Met wederzijds respect in gesprek blijven met elkaar is het enige wat ons verder brengt. 

 • Tekstgrootte

 • Huisartspraktijk Bijl

  Gezondheidscentrum Dante

  Dantestraat 464
  3076KV Rotterdam Lombardijen

  Telefoon: 010-4191518 (bij spoed: toets 1)
  Fax: 010-2917052

  info@huisartspraktijkbijl.nl

  (alleen administratieve vragen)

 • Beheer